Potvrzení těhotenství

Dobrý den, před třemi dny jsem si udělala těhotenský test, který byl pozitivní. Dnes jsem ho zopakovala a opět pozitivní. Menstruaci jsem měla dostat včera. Kdy můžu jít k lékaři, aby mi případně těhotenství potvrdil? Ráda bych to věděla brzy hlavně kvůli práci. Pracuji s postiženými dětmi a dospělými a musím je zvedat. Nebo by v tak raném těhotenství velká námaha nevadila? Ještě bych se ráda zeptala na jednu věc - máme v rodině marfanův syndrom. Nebyla jsem na genetických testech, takže nevím, jestli ho mám, ale srdce mám zatím v pořádku. Na internetu jsem četla, že těhotenství při tomto syndromu bývá problematické (někde, že se vůbec nedoporučuje). Neměla bych kvůli tomu raději na gynekologii dřív?Moc dějuji.

Odpověď odborníka:

Marfanův syndrom je dědičné onemocnění. Jedná se o dědičnost autosomálně dominantní – to znamená, že ji mohou mít obě pohlaví potomků a současně že se tato vada v rodině obvykle již dříve vyskytla. Ultrazvuk prokáže graviditu již v 5 týdnu, tedy návštěvu lékaře neodkládejte a doporučil bych vám určitě konsultaci v genetické poradně.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: