Potvrzení teorie

Dobrý den. V roce 2012 mě byl zjištěný chronický zánět pod zuby č.6 a č.5, kde mám korunky. Viz snímek příloha. Od října roku 2014 mám potíže s dýcháním. Pravidelně se mi ucpává 1 nosní dírka a to tak, jako kdyby mě do nosu někdo dal ,, špunt ,,( pravidelně večer při ulehnutí ). Vyzkoušel jsem již snad vše, včetně X měsíčních změn jídelníčků, zda-li se nemůže jednat o alergické ( potravinové ) alergie či jiné alergie ( byl jsem na alergologii ). ORL jsem navštívil snad 10x a nikde mě nikdo nepomůže, neboť podle všech vyšetření jsem zdráv. Můj dotaz: Je možné, aby tyto chronické záněty ( ačkoliv jsou ve spodní části ) měly spojitost, respektive přímý vliv na můj problém? Jsem již objednán k zubní lékařce na odstranění těchto chronických zánětů. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že podle snímku se jedná o rozsahlé chronické záněty pod špatně ošetřenými kořeny obou zubů, nelze vyloučit vliv na celkový zdravotní stav. V každém případě je třeba tyto záněty odstranit pečlivým ošetřením kořenových kanálků. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: