Poúrazový stav

dobrý den, jsem asi měsíc po distorzi levého kolene, při chůzi, při napínání kolene mě bolí zezadu koleno. při vyšetření ortopeda je moje diagnoza: atrofie stehna 4 cm extense, bolestivý úpon bicepsu. Dg: svalová disbalance zkrat bicepsu+svalová disbalance. napsal mi regehabilitace a následnou kontrolu po ukončení rehabilitace. ovšem naznačil také, že si není jistý, jestli není poškozený meniskus. může být můj stav způsobený opravdu jen zkrácenými svaly a úbytkem svalové hmoty? děkuji

Odpověď odborníka:

Hypotrofie stehenních svalů opravdu ke stavu přispívá. Podstatné je ale dořešit diagnozu. Zde se opravdu může jednat o porušení menisků. Popřípadě drobné pokození chrupavky nebo kostí v oblasti kolena. Vhodné nejen vyšetření klinické, ale i vyšetření magnetickou rezonancí kolena. Vyžádejte si na ortopedii kontrolu a vyšetření magnetickou rezonancí. Pokud by byl nález na menisku je na místě artroskopické ošetření. Jinak dále pokračovat v dosavadní rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Potíže s klouby. | Od: Standa | 13.4.2015 22:20
Vážení, na přiloženém linku je také možná pomoc pro
pacienty s potížemi pohybového aparátu a
Rehabilitační výpomoc.
Přeji pěkný den.
https://plus.google.com/u/0/
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: