Používání locoidu a kožního roztoku belohair 2%

Dobrý den, z důvodu padání vlasů, které je s velkou pravděpodobností způsobené nedávným vysazením antikoncepce Jeanine, mi paní doktorka doporučila pořídit si kožní roztok Belohair 2% a vtírat ho do pokožky hlavy. V příbalovém letáku jsem se však dočetla, že by se přípravek neměl používat společně s kortikoidy. Jsem od narození atopik, a tak běžně mívám po ruce krém Locoid, chtěla bych se tedy zeptat, zda-li nesmím tento krém používat vůbec, nebo jestli pouze na vlasovou pokožku, ale například ruce si natřít mohu? Závěrem bych se Vás také pro klid své duše chtěla zeptat, jak dlouho bude trvat, než se mi vlásky obnoví a jestli vůbec budou zase takové pěkné husté, jaké bývaly, až se hladina mých hormonů srovná. Je mi 21 let a antikoncepci jsem brala celkem 5 a půl roku (Minerva 4 roky, Katya půl roku a zbytek Jeanine). Děkuji za Vaši odpověd! S pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Belohair a Locoid dohromady používat můžete, pokud tyto přípravky neaplikujete na to samé místo. Růst vlasů by se měl normalizovat max. do 3-4 měsíců, ale zda budou vlasy v původní kvalitě a hustotě, to se dopředu nedá stanovit. Pravděpodobně ano.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: