Používání podpůrného pesaru

Prosím o radu.používám asi 2 roky podpůrný kostkový pesar.(je mi 60 let)Je možné,aby se mi udělal z používání na děloze malý otlak?používám pesar jen na den, na noc ne.Mám velikost 2 od začátku.je možné,že by byl velký?Při sebevyšetření zrcátkem, ten malý krvavý otlak vidím.Ted si raději několik dní pesar nevkládám.Ale zatím tam otlak stále je.

Odpověď odborníka:

Dobrý dxen, otlak samozřejmě možný je a bývá častý, bylo by dobré navštívit gynekologa nebo si koupit mastičku s kalciem (kalcium panthotenicum) a mazat ten flíček. Lékař by byl vhodnější.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: