Povislá děloha

Dobrý den, mám povislou dělohu. Dle lékaře mám čípek ca 1 cm nad poševním vchodem. Během čekání na operační řešení jsem potřetí otěhotněla. Teď jsem v devátém týdnu. Mám si dělat starosti? Neumím si to anatomicky představit? Mám strach, že se mi bude tlačit vagina ven. Náznaky jsem pociťovala již před těhotenstvím, hlavně během menstruace. Již teď jsem trpěla stresovou inkontinencí a stálými nachlazeními a poševními infekcemi. První porod byl kleśťový, druhý překotný a můj čípek asi nevypadá moc vzhledně, protože mi můj gynekolog udělal stěry kvůli rakovině. Test byl negativní. Co mohu reálně očekávat? Předpokládám, že mohu chodit do cvičení pro těhotné. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Na cvičení chodit můžete, zaměřte se na cvičení svalů pánevního dna. V těhotenství se samozřejmě nedá s pokleslou dělohou nic dělat, rozhodně vás budou lékaři pravidelně sledovat, možná bude vaše těhotenství označeno za rizikové. Rozhodně všechny obtíže, které jste až doposud měla se nyní budou stupňovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: