Povleklý jazyk, halucinace, závratě, subfebrilie

Z pátka na sobotu jsem byla v klubu a někdo mi dal do pití nějakou omamnou látku. Test ji vyhodnotil jako extázi. V sobotu jsem měla sluchové halucinace a také, hrozně mne bolí jazyk, mám jej nerovnoměrně povleklý a po stranách mám boláky, jejichž bolest doprovází nadměrné slinění a nemohu kvůli tomu spát. Mám teploty nad 37,5 a zvýšené závratě ( cca každých 5min na 5sec) a ztráty vnímání. Přikládám fotku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Kristýno, doporučím vám navštívit Vašeho praktického lékaře, který Vám změří hodnotu zánětu v těle a jistě bude vhodné i celkové fyzikální vyšetření k přesné diagnostice Vašich potíží. Jako první pomoc Vám doporučím kloktat Tantum verde, popř. cucat pastilky Tantum verde, zřejmě se jedná o virozu s virovými afty v dutině ústní. Co se závratí a ztrát vnímání týče, bude zapotřebí kontrola krevního tlaku, laboratorních odběrů a dále odeslání ke specialistům podle uvážení podle Vašeho praktika. Je ovšem možné, že k těmto závratím dochází v souvislosti s užíváním drog, proto Vám napříště doporučuji se tomuto chování vyhnout. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
RE | Od: Kristýna | 10.10.2016 21:03
Drogy neberu a ani s tím nehodlám začít.
Stalo se mi to poprvé v životě a snad už
mě to nepotká.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: