Povolené břišní svalstvo

D.den, od porodu mám citlivé břicho, pokud my deti na nej skocili nebo nejak bouchly...je to levá strana cca vedle pupíku a dolu...čekal jsem, že se to upraví časem, ted po roce kontrola u gynekologa vše ok, tak dnes prakticky lekar- rikal, že to mivaji hubeni lide, mam pulzující aortu, prý u mne nahmatal nejenom aortu, ale i dalsi cevy. Poslal mne na UZ a ted se resi, jeslti je to tak citlive diky povolenemu brisnimu svalstvu nebo jeslti bude rozsirena...Je to ale az za 14 dni, muzete mi rict, jakou mam sanci poznat cim to muze byt? je to pouze v leze a pokud se mačkne, jinak necitim nic...jen me obcas boli ve stejnem miste zada. na nic se nelecim, nekourim a je mi 35 let, 2 bez problemove porody. dekuji za radu ci doporuceni R.

Odpověď odborníka:

Údaje pro případné břišní onemocnění jsou velmi sporé. Je třeba stanovit diagnosu a to nejlépe provedete na chirurgické ambulanci pokud je gynekologické vyšetření jak píšete negativní. Při potížích, citlivosti, levé poloviny břicha se pomýšlí na možnost divertiklu v oblasti tlustého střeva, tedy malého výklenku střeva,ale příčin m§že být daleko více. Proto prosím dejte se vyšetřit řádně na chirurgii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x