Povrchový zánět žil

Dobrý den. Manžel prodělal před měsícem povrchový zánět žil na levé noze. Nohu měl oteklou a žílu zatvrdlou. Bral antibiotika a léky na ředění krve. Po 3 týdnech ho lékař uschopnil. Manžel však stále pociťuje bolest nohy, při práci, chůzi i v klidu a má ji slabě zarudlou v místě, kde proudí ona žíla. Ráda bych věděla, zda je takový průběh „uzdravení“ v pořádku? Nebo by měl manžel raději navštívit jiného lékaře a nemoc doléčit. Děkuji Lenka Lišková.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že úplně nejmoudřejší by bylo adresovat otázku lékaři,který má Vašeho manžela v péči,léčil mu akutní onemocnění.Jistě nebude odmítnut,naopak,lékař velmi rád spolupracuje s pacientem,který se aktivně zajímá.Není nijak urážlivé zeptat se,zda je průběh z hlediska hodnocení pana doktora přiměřený.U povrchní zánětů žil nebývá ani nezbytná antibiotická léčba,obvykle je doporučována komprese a volná chůze.Ale vše záleží na konkrétní situaci,a tu může zhodnotit jen vyšetřující.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: