Pozdní léčba hypofunkce štítné žlázy v těhotenství

Dobry den, mam 29r. a som v 17tt. Na endokrinologii som sledovana od zac. tehu, avsak bez liekov. Na testoch v 10tt mi vyslo TSH 4,6, ale dr sla na dovolenku a objednala ma az o 4 tyzdne na krv, kde v 14tt bolo TSH 6,61. Lieky mi nasadili po 2 tyzdnoch, v 16tt. Par dni teda uzivam Tyroxin 25mg denne. S dr som ani nehovorila, nikto mi nic nevysvetlil, len sestricka mi medzi dverami podala lieky. Vraj hypofunkcia SZ na baze AIT. Teraz sa velmi bojim ci to mojmu babatku nemohlo nejak ublizit, a ak ano, v akej miere. Neviem na koho sa mam obratit, endorkinologicka so mnou nekomunikuje. Prosim poradte. Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pročtěte si mé starší odpovědi...na podobné dotazy jsem již v minulosti odpovídala několikrát. Vzhledem k tomu, že se nejedná o závažnou poruchu funkce štítné žlázy, nemusíte mít strach, že by vaše miminko nebylo v pořádku. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: