Pozitivní ana

Dobrý den, prosím o radu. Jsem často nachlazená a byla mi zjištěna oslabená buněčná imunita. OL mne zaléčila imunorem. Dále jsem měla pozitivní ANA screening +++, ANA titr 1: 320+. Vyčetla jsem, že tato hodnota bývá zvýšena u autoimunitních onem. Mám se u své OL domáhat nějakých dalších vyšetření nebo odeslání na imunologii? Nebo je tato hodnota u oslabené buněčné imunity standardně zvýšena. Mám i další potíže, které se u mne léčily vždy jednotlivě ( kožní problémy, snížená filtrační schopnost ledvin, suché oči a v ústech). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych doporučovala imunologické vyšetření, antinukleární protilátky mohou být zvýšeny u autoimunitních onemocnění, ale jejich produkce může být navozena i infekcí, zánětlivou stimulací, jejich hodnota stoupá i s věkem. Měly by se vyšetřit i další autoprotilátky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: