Pozitivní antitpo a otěhotnění

Dobrý den, u gynekologa mi byl udělán krevní odběr a zjistilo se toto: Prolaktin 8,3ng/ml CA125 4.8 U/ml TSH 2,13mlU/l T4-volný 11,0 pmol/l AB/thyreoperoxidáza 117,8 lU/ml Ten poslední výsledek mám prý zvýšený a poslali mě na endokrinologii. Je ale dlouhý objednací termín, takže vlastně nic nevím a jsem na pochybách. S manželem se snažíme o mimi, ale zatím se nám to nepovedlo. Může mít vliv ta zvýšená hodnota. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotná pozitivita této protilátky proti štítné žláze by poruchu plodnosti způsobovat neměla. Na endokrinologii Vás poslali proto, že tento výsledek napovídá, že časem by mohlo dojít ke zhoršení funkce štítné žlázy a pokud by k tomu došlo v době otěhotnění, mohlo by to způsobit komplikace. T.č. je ale ještě všechno v pořádku. Co se týče snažení o miminko, obecně se doporučuje, že pokud se to nedaří po dobu 1 roku, je dobré se nechat vyšetřit ve specializovaných centrech, zejména spermiogram partnera. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: