Pozitivní gbs

Dobry den.Chtěla bych se zeptat,jsem ve 36 týdnu těhotenství a bylo my zjištěno při kultivaci z pochvy pozitivní GBS.Protože mě trápí zároven optěžující výtok dostala jsem od lékaře vaginální globule DAFNEGIN.Můj dotaz je:zda tyto globule dokážou zničit tohoto streptokoka a zda jej můžu po přeléčení přenést na manžela pohlavním stykem.Jsem alergická na penicilín a pokud před porodem bude volena jiná atb infuzní léčba,bude dítě dostatečně chráněné před touto bakterii?Když mi nemůže být podán penicilín?A také bych se chtěla zeptat jestli před porodem podání atb je jen ochrana pro dítě,nebo i dávka pro mě tak aby byla tato bakterie zničená v pochvě?Je vhodné si nechat udebrat moč na mikrobiologické vyšetření a stěr z recta na zjíštění této bakterie i v močových cestách a ve střevě?A poslední otázka.Celé těhotenství jsem brala preparát biopron 9 co druhý den 1 tobolku.Tento preparat ma ve složení krom jiných prospěšních bakterií i streptococcus thermophilus,mohla se tato bakterie tímto užívaním přemnožit a přeměnit a dostat se tak do pochvy?Předem děkuji za odpovědi.Jana.F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nebojte se, jste dobře zaléčena a po skončení braní globulí nehrozí žádný přenos. Hlaste vždy alergii na penicilin, budou vám podána jiná ATB z jiné skupiny, také velmi ůčinná (ATB jsou ochrana pro vás i pro dítě, vždyt dítě je vaší součástí....). Vaše hypoteza o Probionu 9 není ničím podložena, neobávejte se zbytečně, připravujte se na porod a budte psychicky v pohodě. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: