Pozitivní hbcag, protilátky negativní

Dobry den, chtěla bych se zeptat co znamená, když mi bylo v krvi nalezeno HBcAG pozitivni, protilatky jsou negativni, HBSaG negativní. Lékař uvedl, že by se mohlo jednat o akutní virovou hepatitis B. Na infekčním oddělení však toto vyloučili a nikdo mě neléčí. Chci se hlaně zeptat, zda je toto přenosné a měli by se členové mé rodiny jít testovat (dcera je v 5 měs. těhotenství) a zda se toto léčí a jak, aby mi to nějak nepoškodilo játra. Moc děkuji za odpověď. Adéla27

Odpověď odborníka:

Pokud byla na infekčním odd. vyloučena hepatitida, pak se nemusíte obávat přenosu či následků této infekce. Resp. na závěrečné zprávě z infekčního odd. pro praktického lékaře by mělo být jasně uvedeno, jaká další opatření jsou či nejsou nutná. Pokud jste zprávu nedostala, vyžádejte si ji. Jinak hepatitida B je přenosná krví, pohlavním stykem, z matky na plod. Pokud by u vás bylo prokázáno, že jste tuto infekci ( třeba v minulosti ) prodělala, doporučovala bych vyšetření rodinných příslušníků a sexuálních partnerů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: