Pozitivní myšlení

Vážený pane doktore, ráda bych se vás zeptala na svůj problém s nízkým sebevědomím. Rodiče mě vždy schazovali a ponižovali. Bylo mi porazeno pozitivní myšlení, o což se velmi snažím, ale můj problém souvisí s tím, že když věřím něčemu že bude v budoucnu v pořádku, těším se nato, vždy to dopadne špatně a zle a já jsem velmi zklamaná, smutná a nešťastná. Prosím o radu jak věřit budoucnosti že bude vše v pořádku a že opět nebudu zklamaná. Děkuji mnohokrát za vaši radu kdy se zbavím svého velkého trápení. Eva Plzeň

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo, Pozitivní myšlení samo o sobě vytrženo z kontextu je populistický krok řady pseudoterapeutů, a dá se na tom hodně vydělat. Na druhé straně na pozitivním myšlení je založena i řada solidních psychoterapeutických přístupů jako je kognitivně behaviorální terapie. I vzhledem k tomu, že tuto poradnu již kontaktujete podesáté bych doporučoval vám péči zkušeného psychoterapeuta a začít na svých problémech pracovat, což bude ve vašem případě práce na leta. To samozřejmě neznamená že se na mne nemůžete obrátit s konkretním dotazem. A v´ěřte že psychoterapie je o změně a že změna je možná tam kde je motivace. Hodně štěstí MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: