Pozitivní screning v 1trimestru

Dobrý den v 11týdnu těhotenství jsem podstoupila screning byla mi naměřena NT hodnota 3,1mm a hodnota PaPPA 0,330 Mom a beta HCg 0.890MoM,(riziko trizomie 1:16 na downův syndrom)byla jsem poslána na odběr choriových klků a vyloučil všechny trizomie.V 16týdnu jsme byla na kontrolním ultrazvuku vše vypadalo OK (NT hodnota pořád 2,9)jsem obědnaná ještě na ultrazvuk ve 22týdnu na VVV myslíte že když se všechny trizomie vyloučili na UZ v 16týdnu vše vypadalo v pořádku že se ještě může oběvit vada která by byla neslučitelná se životem?Jsem těhotná po IVF zadařilo se na 5pokus,myslíte že i hladina PAPPA mohla být ovlivněna ještě hormony po stimulaci?Moc děkuji.Ultrazvuk mě čeká 10.8 a moc se ho bojím!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přeji pevné nervy. Pokud zobrazovací metody a výsledek odběru choriových klků ukazuje normální nález, není pravděpodobné, že by se ještě později našla vada neslučitelná se životem. Výše hladin hormonů ukazuje pouze na riziko, nikoli na samotnou přítomnost vady.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: