Pozitivní těhotenský test

Dobrý den. Týden mi vynechala menstruace a bolelo mne silně v podbřišku. Celý podbřišek se mi jakoby nafoukl a hodně zvětšil a byl dosti tvrdy. Take jsem mela problém s vyprazdňováním, což normálne nemivám. Chodivam i třikrát denne a ted jsem týden téměř nebyla na velké. PřisuzovaLa jsem to všechno zmeškáne menstruaci. Před dvěma dny jsem si udělala těhotenský test jen tak pro zajímavost a byl tam tzv. Duch druhé čárky. Včera byla druhá čárka silnější a dnes ráno se mi na testu objevila zřetelna druha čárka. Je tedy pravděpodobnost, že jsem těhotna? A co všechny ty příznaky? Je to normální nebo se jedna o problém? Pořád mne totiž boli v podbřišku jakoby vaječníky a nemohu se vyprázdnit. A ještě jsem se Prosím chtěla zeptat: před dvěma týdny jsem mela problém s kvasinkami a sama jsem si v lékárně koupila vaginální tablety clotrimazol. Jestliže jsem už byla v te době těhotna, mohly nějak miminku ublížit? Děkuji moc a moc za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní/slečno Lenko. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě až nyní přesunut. Popsaný problém by rozhodně měl vést k návštěvě gynekologa k posouzení těhotenství - které vzhledem k popsané pozitivitě testu a vynechání menses je velmi pravděpodobné. Pobolívání břicha aj. mohou být průvodní jevy těhotenství, ale silná bolest je každopádně neobvyklá a je to další důvod, proč mířit k lékaři. Takže zamiřte ke gynekologovi (pokud to již neproběhlo...), ten Vám po příslušném vyšetření poradí co a jak. Místní léčba clotrimazolem problém není.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: