Pozitivní test na ok

Dobrý den, je mi 27 let, chtěla ybch se zeptat na váš názor na moji situaci. Před měsícem jsem brala ATB Augmentin, po dobrání jsem dostala telotu, bolelo mě celé tělo a dostala jsem průjem, přisoudila jsem to střevní chřipce. Po 4 dnech průjem zmizel, ale zůstaly mi ve stolici hleny. Praktický lékař mi nasadil Hylak, smectu a probiotika. Hleny má ale ve stolici pořád, občas jde na záchodě jen hlen, trvá to už měsíc, poslední dva dny se v hlenu objevily nitky krve, po ránu mě bolí břicho a to mě donutí jít několikrát na záchod. Přes den mám naprostý klid od potíží. Dnes mi u lékaře provedli test na okultní krvácení, který vyšel bohužel pozitivní. Můžou tyto příznaky signalizovat i jiné onemocnění, nebo se mám obávat rakoviny (tatínek má rakovinu tlustého střeva). Od rána co jsem se dozvěděla o krvácení, jsem z toho velmi vystresovaná.Ještě musím napsat, že mi byly udělány testy na bakteriologii, kde se nic nenašlo. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pozitivní krev ve stolici neznamená jen nádor. Může se jednat o střevní záněty nezpůsobené bakteriemi, divertikulitidu a řadu jiných nemocí. Nejspíše Vám bude doporučena kolonoskopie, aby se příčina přesně objasnila.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: