Pozitivní test na protilátky u rh-

Paní doktorko, ve 21. týdnu jsem prodělala ACT, následně mi byl podán imunoglobulin. (jsem rh-, dítě s Rh+ manželem). Nyní mi ve 32 tt byl proveden test na protilátky, které jsou dle dokotora zvýšené. Je možné, že i přes podání imunogl. se protilátky vytvořily? ( 1. těhotenství, transfůze nikdy neproběhla). Doktor tvrdí, že je ještě naděje, že test je falešně pozitivní právě kvůli přítomnosti imunogl. v krvi. Děkuji za odpověď a váš názor

Odpověď odborníka:

Protilátky mohou být lehce zvýšené, nutno sledovat plod a event. vzestup. Zvýšené protilátky mohou být po očkování.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: