Ppr

Dobrý den,jaký máte názor na PPR-přirozené plánování rodičovství?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Agáto! Názory na tuto metodu se značně liší, stejně jako udávaný Pearl index (který říká ke kolika nežádoucím otěhotněním došlo u sta žen používajících daný typ antikoncepce po dobu jednoho roku.) Některé zdroje udávají pro PPR Pearl index až 34, hodnotí ho tedy jako velmi nespolehlivý. Jiné P. index 0,7, což je výsledek blížící se spolehlivosti hormonální antikoncepce. Podle mého názoru nejvíce záleží na pečlivosti s jakou je tato metoda prováděna. Na trhu v ČR jsou minipočítače, které na podkladě měření bazální teploty v ústech vypočítávají plodné a neplodné dny cyklu údajně s přesností 99,3% - podívejte se na také na stránky http://www.aperio.cz/download/ukazka_otehotnet0208.pdf. Pokud byste se rozhodovala používat PPR jako antikoncepční metodu po císařském řezu, doporučovala bych ji ale určitě kombinovat ještě s doplňkovou antikoncepční metodou, např. kondomem po dobu jednoho roku, kdy by nebylo vhodné otěhotnět. Kombinace PPR a kondomu už je velmi spolehlivá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: