Pracovní neschopnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mi musí ošetřující lékař ukončit pracovní neschopnost po šesti měsících t.j.10.4. i když ví že nejsem práce schopna a za měsíc tj.11.5.mám jít na operaci s ramenním kloubem. A ještě přitom jsem teď před měsícem prodělala operaci břišní kýly klasickou cestou. Děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pracovní neschopnost se odvíjí od zdravotního stavu. Pokud lékař zjistí, že dosud nejste práce schopna, nemusí ji ukončit. Nicméně pokud trvá PN takto dlouho, vždy posudkový lékař přezkoumává, zda je oprávněná či nikoli. A kdyby trvala rok a stále jste nebyla práce schopna, buď by ji lékař musel ukončit nebo byste museli podat návrh na přechod do invalidního důchodu. Co se týče popsaných důvodů pro PN, pokud je břicho po operaci zhojeno a rameno Vám nebrání při výkonu práce, nezakládá to důvod k pokračování PN. Prostě aby byl důvod k PN, musí být Váš stav takový, aby Vám znemožňoval vykonávat Vaši práci

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: