Pracuji jako terréní pečovatelka. je nutná chir. operace ? je vhodná lesr. nukleotomie ? může mít nález vliv na otěhotně

Dobrý den, jsem V PN a kontrolu mám až 20.6.Můžete mi prosím napsat co znamená výsledek z mag.rezonance. Bederní lordoza je plošší. Lehká spondylartroza kaudální Lp.Chondroza disku Th11/12, L4/5 a L5/S1 jsou snížené, nižšího signálu v T2. Extruze disku L5/S1 mediálně zasahuje do hloubky až 7mm, propaguje se lehce kaudálně, bez přesv.útlaku kořenu. Minimální protruse L4/5 vlevo foraminálně (do 3mm) lehce zužuje intervert.foramen L4/5 vlevo, bez patrného útlaku kořene L4 vlevo. Minimální protruse Th11/12 vlevo paramediálně, bez útlaku konu míchy.Páteřní kanál je norm.šíře. Děkuji Vám

Odpověď odborníka:

Jedná se o degenerativní změny v oblasti přechodu Th/L pateře a bederní pateře. Protruzí se nezabývejte jedná se jen o malé vyklenutí meziobratlové ploténky, většinou bez dopadů na funkci pateře a případné bolesti. U disku se jedná o prostup do 7 mm, ale bez přesvědčivého útlaku kořene. Domluvíte se se svým lékařem, zhodnocení neurochirurga při potížích a klinickém nálezu je vhodné. Neurochirurg vždy operaci velmi s rozmyslem zvažuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: