Pradaxa místo warfarinu

Jsem po náhradě srdeční chlopně, mám mechanickou.Užívám Warfarin a zajímá mě jestli jde nahradit Pradaxou. Warfarin prý má dost nežádoucích účinků. Děkuji Tomáš

Odpověď odborníka:

Tomáši, výběr antikoagulačních preparátů a dávkování závisí na typu provedené operace chlopně a na individuálním riziku tromboembolie u každého pacienta. Proto bych Vám doporučovala konzultovat možnost výměny Warfarinu za jiný preparát s Vaším kardiologem, který Vám může také nový preparát předepsat (preskripce je omezena na kardiology a internisty). Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: