Pragiola, valdoxan a alkohol

Uzivam rano jednu tobolku pragioly a vecer dve plus jednu tabletku valdoxanu kvuli psychickym potizim. Vim ze na tyto leky by se nemel alkohol uzivat ale rad bych si alespoň jednou za mesic zasel s kamarady na pivo. O negativnim vlivu alkoholu na psychiku samozrejmne vim. Ale me by spíše zajimalo pokud bych jak pisu zasel 1x za mesic na 3 nebo 4 piva jak moc nebezpecny vliv by to melo na jatra popřípadě jine organy v kombimaci s těmito leky. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Petře, jak sám píšete a víte, alkohol se při užívání těchto léků nedoporučuje, proto nemůžete čekat, že Vám ho schválím. Osobně se však domnívám, že by se nemuselo zase tolik stát, pokud si 1x měsíčně zajdete na pivo a pokud jsou Vaše játra jinak v pořádku. Otázkou je, jestli na Váš psychický stav bude mít horší vliv občasná konzumace alkoholu, nebo sociální izolace, do které byste se dostal, kdybyste s kamarády na pivo nešel. Tedy když to shrnu, výjimečně bych malé množství alkoholu tolerovala, pokud se po něm budete cítit dobře. Mohou se objevit nežádoucí účinky, jako závratě, ospalost, pokles soustředění, proto se hlídejte. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: