Prakticky neustálé krvácení nosu

Dobrý den, je mi 16 a už delší dobu mě trápí krvácení z nosu. První poměrně velké krvácení z nosu jsem zažil již tak před 8 lety,to jsem byl poprvé leptat žilku v nose. Od té doby jsem s tím neměl moc problémy. To se bohužel před cca 2 lety vrátilo a já každou rýmu míval problémy s krvácením z nosu. Byl jsem snad už více jak 10krát leptat žilku v nose a příjde mi to již zbytečné. Nejhorší je,že teď poslední půlrok se mi opakovaně vrací rýma a já mám skoro každý měsíc chvilku rýmu a samozřejmě mě krev z nosu nemine.. Před vánocemi jsem navíc byl dvakrát po sobě leptat žilku. Krvácení není až taková hrůza protože už dopředu beru ascorutin,ale něco mi říká,že takhle to prostě nejde. Dokonce jednou když jsem měl rýmu tak jsem se vzbudil a měl jsem celý polštář od krve,protože mi tekla krev ve spánku.. Byl jsem už několikrát se různě poradit doporučili mi jen asccorutin,který beru pokaždé když mám rýmu a jednou jsem dobral i celou dávku. Nebo mi jen zase zaleptají žilku a stejně když mám pak další rýmu,tak mi zas teče krev. Párkrát mi teď navíc trochu tekla krev ve škole. Příjde mi,že jsem snad jediný koho to tak trápí,podle toho co jsem hledal na internetu,tak jen zaleptají žilku a mají klid. Já mám klid tak na jeden den. Už mě to neskutečně štve,jak mě to omezuje a mám prakticky pořád strach,že se mi to stane někde na veřejnosti, občas mám totiž problém krev zastavit. Nedokážu si ani už pořádně představit,jak může být klidná rýma,když vám neteče krev... Byl bych rád za každou radu nebo cokoliv,jsem už marný. Děkuji.. Zítra zase jedu leptat žilku..

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Takže doporučovala bych jednak doplnit hematologické vyšetření. Obvoďák může vzít základní odběry na krevní srážlivost a pak (nebo rovnou)vypsat žádanku na hematologii k podrobnějšímu vyšetření krve. Leptání je sice možná účinné, ale ve Vašem případě bych již navštívila kliniku, kde se dá (většinou ambulantně) cévka vypálit tzv. elektrokaustikou. Určitě to chce podrobné vyšetření na ORL, s přehlédnutím nosních dutin, nosohltanu (ve Vašem věku musí být vyloučen juvenilní angiofibrom nosohltanu). A v neposlední řadě vyřešit rýmy (sinusitida, alergie ??). Pokud by se v místě Vašeho bydliště tohleto nedalo zařídit, doporučuji navštívit Dětskou ORL kliniku v Dětské nemocnici v Brně.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: