Prasklý vnitřní meniskus

Dobrý den.14.7.2015 úraz kolene při kopané,diagnoza:otok,nápln zcela minimální,pohyb volně,stres test valgozity ++,lach +,palp.citlivost med.kl.štěrbiny. 25.1.2016 MAG.REZ.závěr:ruptura těla a zadního rohu MM.Chondromalacie med.kompartmentu.Dopor.vzhledem k nálezu na MR a anamnéze traumatu indikace k ASK dne 20.4.2016.Nyní již 2 měsíce rekr.běhám a jezdím na kole.Žádné bolesti ani omezení hybnosti nepocituji.Kopanou jsem nezkoušel.Je mě 68 let.Prosím o Vaše vyjádření a doporučení další léčby,nebo omezení určitých sportů a podobně.Děkuji předem za Vaši ochotu.Olda K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to je poměrně složitá problematika, kterou bude nejlepší konzultovat osobně vč. snímků z MR s některým z odborníků na úrazy kolene, kteří artroskopie provádějí. Je třeba zvážit závažnost poranění kolene na jedné straně, na druhé straně Váš věk a to, že běžné činnosti zvládáte nyní bez omezení. Rozhodnutí zda operovat nemusí být jednoduché a musí ho provést lékař, který s tímto má dostatek zkušeností. Já se ASK nezabývám.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x