Pravděpodobná fimosa

Dobrý den, je mi 15 let a mám dojem, ze trpím fimozou. V klidovém stavu mi jde předkožka přetáhnout naprosto bez problémů, ale po ztopoření už to jde jenom velmi málo. Četl jsem spoustu textů o fimoze a zkrácené uzdičce, a dočetl se, že v drtivé většině případů je nutná obřízka, ale té se tak nějak bojím a nechce se mi ji podstupovat, ale také jsem slyšel o eventuální léčbě pomocí jakýchsi mastí, což by pro mě bylo určitě příjemnější. Vím, že obřízka se provádí v celkové anestezii, nicméně pozdější hojení je prý velice bolestivé a nepříjemné. Proto se chci zeptat jestli se přece jen nelze přiklonit k verzi s mastičkami nebo jiné léčbě? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nezjizvené fimózy a teoreticky i krátké uzdičky lze zkusit léčit kortikoidními mastmi - Hydrocortison, Triamcinolon

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření kyčlí
Články: Vyšetření kyčlí
Preventivní vyšetření kyčlí...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Léčba vysokého cholesterolu a pacienti „lajdáci“ – co všechno hrozí?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: