Pravděpodobná ztráta pigmentu

Dobrý den,mému osmiletému synovi se asi před třema mesíci objevila na obličeji asi pigmentová skvrna.Po poradě s lékařkou že se bude čekat co dál a užívat betakaroten se mu to zvětšilo a tak ho jiný lékař následně hospitalizoval na ozařováni po dobu 14 dnů.Nemám skoro žádné informace co bude dál a jaká je šance na uzdravení.Předem moc děkuji

Odpověď odborníka:

Není mi jasné, zda jde o pigmentovou skvrnu nebo naopak ložisko bez pigmentu. Jednoznačnou diagnosu by přineslo jedině histologické vyšetření. Pokud by šlo o onemocněnění se ztrátou pigmentu - vitiligo - pak bych doporučila dlouhodobé používání Protopicu mast 2xdenně na ložisko a ev. i kombinaci s následným osluněním.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: