Pravděpodobnost žaludečního vředu

Dobrý den, je vůbec možné, že v případě, pokud pocítí člověk přesně popsané příznaky vředu (tlak a pálení v trávicí trubici, kyselost - tyto problémy trvající cca 3-4 dny pro prodělané stř. chřipce, zvracení), že jde třeba jen o nějaké jednorázové podráždění žaludku, kterému nemusím věnovat pozornost (stalo se to poprvé) nebo je to jasná známka vředové choroby?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není to jasná známka vředové choroby. Příznaky, které popisujete, nejčastěji provázejí překyselení žaludku nebo poruchu jícnového svěrače. Platí, že pokud by obtíže neustupovaly nebo se horšily, vyhledejte lékaře. Na něm je, aby určil příčinu obtíží, "sama doma" a zde na internetu to lze jen odhadovat.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: