Pravidelné bolesti břicha

Dobrý den. Trpím pravidelnými, téměř každodeními bolestmi břicha. Byl jsem už na spoustě vyšetření (kontrastní látkou počínaje, kolonoskopií konče) nikde se nic neprokázalo. Většinou je to nespecifická bolest v oblasti celého břicha (asi jak když máte průjmy a bolí Vás celé břicho). Někdy bývá ta bolest větší na levé straně pod linií pupku. Bolest přichází většinou z nenadání a je vždy provázena stolicí. Někdy je ta bolest tak intenzivní (1-2x měsíčně), že do 15 minut po nástupu bolesti dostávám silný průjem. V drtivé většině případů mě začíná však bolet břicho při pohybu (např. při chůzi), když ležím/sedím doma, tak se projevuje málokdy. Zatím jsem to řešil tak, že jsem ráno vstal o hodinu déle a chodil v pokoji tam a zpět, dokud mě nerozbolelo břicho = chtělo se mi na záchod. Zajištuji si tím aspon to, že se po cestě do práce snad "neposeru". Díky tomu však žádné léto, procházky, dovolené. ... Tyto problémy už trvají několik let. Mám jen pocit, že se to nějak začalo zhoršovat. Kdysi ta bolest byla v 80% ráno, teď už kdykoli během dne (ikdyž každé ráno přetrvává + se přidávají bolesti odpoledne nebo i k večeru). Já jsem si vždy myslel, se kterou jsem měl v dětství problémy, přítelkyně si myslí, že je to stravováním ( v práci není moc prostoru jíst pravidelně, snídat jsem nikdy nesnídal, takže převážnou část potravy konzumuji večer), doktorka se zase klonila na stranu, že je to způsobeno stresem, který mě každý den obklopuje. Je dost možné, že to bude kombinací všeho nebo něčím úplně jiným. Jak, ale začít normálně žít? Jak se toho 100% zbavit? Moc Vám děkuji za každou radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčiny mohou být kombinované, ale přimlouvala bych se ještě za opakování specializovaného vyšetření na pracovišti gastroenterologie - vyšetření by bylo dobré, protože se situace ve střevě může změnit a nález by tam mohl být. Trochu na mě vaše situace působí jako možná diagnosa dráždivý tračník, který se léčí léky a spec. přístupem /kombinovaným psychologicko-dietním přístupem/. Navštivte proto gastroenterologii -nejlépe ve větší nemocnici a po vyšetření budete moudřejší. Pokud by se jednoznačně vyloučila příčna klasickou medicínou, je možnost přistoupit k nemoci jako psycho-somatické (zmiňujete stres ve vašem okolí) a v tom případě bych se obrátila na pracoviště psychosomatiky, kontakty najdete zde: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest v krku může zaútočit kdykoli. Buďte připraveni
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kopřiva
Články: Kopřiva
K léčbě dlouhodobého...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: