Pravidelnost menstruace po porodu

Dobrý den, chtěla bych poprosit o Váš názor na problematiku pravidelnosti menstruace po porodu. Jaká je šance, že se mi cyklus sám od sebe upraví, když před otěhotněním jsem měla cykly velice nepravidelné -- menstruace přicházela např. jednou za 3 měsíce apod.? Úprava pravidelnosti cyklu pomocí HA sice před otěhotněním fungovala, ale chtěli bychom druhé miminko, takže v současné době nepřipadá v úvahu... Je šance, že porod a následné 12 měsíční kojení upraví menstruační cyklus správným směrem? Nebo mě opět čeká naprosto nahodilé (a často velice dlouhé) čekání na menstruaci (a pochopitelně také ovulaci...)??? Děkuji za Váš odborný názor a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se vše upravit, ale spíše bych s tím moc nepočítala. Pravidelná menstruace není až tak důležitá jako ovulace. Je možné rovnat cyklus hormonálně a indukovat ovulaci dříve. Osobně bych se snažila otěhotnět normálně bez hormonů, pokud by to nešlo cca rok, pak bych zkusila indukovat ovulaci a úpravu cyklu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: