Pravý klíček

Dobry den, pred 14 dny jsem spadl na lyzich. K lekari jsem sel az za tri dny pro pretvavajici bolest praveho ramene a otok u prsni kosti. Bolest jeste vystreluje po prave strane krku az do horni casti hlavy a dolu pod lopatku. U lekate mne udelali nekolik RTG s tim ze je mozny praskly nebo zlomeny klicek bez posunu kost ale uplne jiste to neni. Ruka mi byla dana do zavesu. RTG po tydnu se stejnym zaverem. Chci se zeptat jak dlouho to bude bolet? Bolest je celem vyrazna a ja nejsem příznivec doporucenych analgetik, tak na ni nic neberu. Vcera po kontrole po 14 dnech mi lekarka rekla ze si mysli ze je klicek praskly i kdyz to neni z RTG popsane. Je mozne aby byl praskly a z RTG to nebylo 100% jiste. Jak mam tuto situaci pak resit z pojistovnou kde mam urazovou pojistku?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 3 i 4 týdny bolest může trvat výrazná a jinak než analgetiky se jí nezbavíte. Záleží taky na tom, jak poctivě nosíte končetinu znehybněnou, jestli ji máte v klidu.....Ohledně nejasného rtg - možné to je, mohlo by se udělat CT, ale je to velká dávka záření bez efektu - léčba by byla stejná. Druhá věc je diagnóza pro potřeby pojištovny - měl byste chtít, aby Vám při vypisování formuláře pro pojišťovnu uvedli zlomeninu - stejně jako u soudu - v nejistotě rozhodnout ve prospěch obviněného :)

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x