Přechod

Dobrý den, byla jsem na pravidelné kontrole u gynekologa. Je mi 42 let, v loňském roce jsem byla na sterilizaci a poslední měsíčky jsem měla v březnu letošního roku. Lékařka mi nabízí hormonální léčbu, protože prý je na přechod ještě brzy. Jiná lékařka tvrdí, že když nemám žádné problémy, není třeba nic řešit. Nevím jak se zachovat a jestli je nutno tělu hormony dodávat. Průběžně si kupuji multivitamíny a minerály. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru by byly hormony jistě namístě, protože váš věk je nízký a není nutné nechat si tělo "zestárnout" takto předčasně.Hormony (jejich nízké hladiny nebo chybění produkce) souvisí s nejrůznějšími metabolickými procesy v těle - jako je metabolismus tuků ( onemocněním z nedostatku hormonů může být aterosklerosa) i cukrů, porucha hospodaření s minerály ( jako důsledek chybění hormonů se může vyvinout osteoporosa) - jejich nedostatek vede prostě k problémům v mnoha sférách. Podle mého názoru "čekat na problémy" se nevyplatí, lépe jim je předcházet a to podáváním hormonální substituce s pravidelnými lékařskými kontrolami u gynekologa, který ví, co hlídat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: