Přechod antikoncepce na jinou ha

Dobrý den, asi tři roky jsem brala antikoncepci Sunya,kterou jsem byla nucena vyměnit za antikoncepci Eloine. Eline beru již druhým měsícem,přičemž se mi menstruace dostavila až pátý den po užití všech bílých tabletek (placeb). Nyní čekám na svou druhou menstruaci v pořadí při užívání HA Eloine a pořád se nedostavila,ikdyž je to již zase pátý den od užítí všech 4 placeb. Je možné,že by mi tahle antikoncepce nevyhovovala? Nebo si jen tělo pomalu zvyká na přechod jiné HA na druhou? Byla jsem zvyklá na pravidelnou menstruaci a tohle mě opravdu hodně znepokojuje. Antikoncepci beru pravidelně. Předem děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevím,proč jste byla nucena změnit antikoncepci,ale při přechodu z jedné antikoncepce na druhou první cykly nohou být nepravidelné,sám výrobce udává viz níže,takže buďte klidná Co musíte udělat, jestliže se neobjeví krvácení během užívání placeba Pokud jste světle růžové (aktivní) tablety užívala pravidelně, nezvracela jste ani neměla těžší průjem ani jste neužívala jiné léky, je velmi nepravděpodobné, že byste byla těhotná. Pokud se očekávané krvácení nedostavilo dvakrát za sebou, mohlo dojít k otěhotnění. Ihned kontaktujte svého lékaře. Nezačínejte užívání dalšího balení, pokud nemáte jistotu, že nejste těhotná.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Není opar jako opar…
Články: Není opar jako opar…
Herpes simplex patří mezi...
Kde číhají bradavice?
Články: Kde číhají bradavice?
Vyskytují se hlavně u dětí...
Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Články: Osteoporóza: tichý zloděj nejen kostí, ale také centimetrů
Osteoporóza: tichý zloděj...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Cévní mozková příhoda (CMP...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: