Přechod hak na daylette

Dobrý den, paní doktorko, přecházím z HAK Nuvaring na HAK Daylette, obě to jsou kombinované antikoncepce. Leták v tomto odkazuje na radu gynekologa, který mi řekl, ať začnu s pilulkama po sedmidenní pauze a k tomu se po dobu 14 dnů chráním ještě další bariérovou antikoncepcí, což mi přijde jako velmi ojedinělý postup. Co si o tom myslíte? A ještě na okraj, vím, že je to silně individuální, ale kamarádce po užívání přípravku Daylette začaly hluboké deprese a vypadávaly jí vlasy - dá se podobným problémům nějak předcházet? Např. přikoupení určitých vitamínů? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, můžete začít užívat pilulky po 7 denní pauze nebo ihned po vysazení antikoncepčního kroužku, v žádném z těchto případů nebude navíc nutné ještě používání kondomu. Hormonální antikoncepce obyčejně nezpůsobuje vypadávání vlasů, spíše synchronizuje jejich růst, což může zpočátku budit dojem zvýšeného padání. Pokud by Vás měly přepadat při užívání přípravku deprese, přípravek vyměníte za jiný.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: