Přechod na jinou ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s přechodem na jinou HA? Užívala jsem Stodette a přecházím nyní na Lindynette...Udělala jsem klasickou sedmidenní pauzu, kdy přišla menses, a poté osmý den jsem vzala první tabletku Lindynette- i moje gynekoložka mi řekla, že tento postup je správný, že jsem stále chráněná. Mohla bych se přesto zeptat, proč je v příbalovém letáku napsáno, že pokud přestupujeme z jedné HA na jinou HA, tak tu první novou tabletku máme vzít v den prvního krvácení?? Děkuji za odpověď, Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude lépe s tímto dotazem kontaktovat výrobce. Fakticky je možno nový antikoncepční přípravek začít užívat ihned bez pauzy, či navázat po maximálně 7 denní pauze, tedy např. po 4, 5 nebo 6 denní pauze. Ve všech případech neztratíte antikoncepční ochranu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Články: Trvalé následky klíšťové encefalitidy dávají zabrat
Klíšťová encefalitida...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Itálie, Španělsko, Řecko: víte, co musíte udělat před dovolenou?
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: