Přechod z evra na belara

Dobrý den, měsíc a půl jsem si aplikovala antikocepční náplasti Evra, kvůli vyrážce na rukách a předčasnému odlepování náplastí a také kvůli estetickým důvodům jsem se rozhodla antikoncepci změnit. Můj gynekolog mi po předchozí domluvě vybral antikoncepci Belara. Já jsem aktuálně ve druhém týdnu náplastí, můj den výměny je v pátek. Po předchozích zkušenostech se ale obávám, že se mi náplast opět odlepí dříve, mám už pouze jedinou náplast k dokončení cyklu a pokud by se mi má aktuální náplast odlepila dřív a já ji přelepovala, nedokončím už celý cyklus. O tom jsem se s panem doktorem bavila, říkal mi, že to není takový problém, prostě skončím cyklus dříve, spádové krvácení se dostaví také o něco dřívě a já potom začnu brát prášky. Nevím ale, jaký den bych potom ty prášky měla začít brát. Pokud by mi třeba aktuální náplast vydržela až do mého dne výměny, tj. pátek a v ten den jsem si nalepila novou, která by potom vydržela třeba jen do středy, udělám potom klasicky týden pauzu a prášky tak začnu brát tu další středu, případně do mého dne výměny? Nebo hned ten den, co začnu menstruovat a pauzu tak budu mít třeba jen dva dny? Mockrát děkuji!

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud se odlepí ve středu, tak od středy:) pokud byste pauzu zkrátila, můžete delší dobu špinit. Ale bude zachován antikoncepční účinek.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vysoký cholesterol? Nespoléhejte jen na léky!
Články: Vysoký cholesterol? Nespoléhejte jen na léky!
Máte vysoký cholesterol či...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Zlomenina zápěstí může signalizovat osteoporózu
Články: Zlomenina zápěstí může signalizovat osteoporózu
Především v zimních...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Články: Vodní dýmka a její skrytá nebezpečí
Obecně se ví, že kouření...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: