Přechod z evra na jeanine

Dobrý den, náplasti Evra mám již pátý měsíc, bohužel ale poslední 3 měsíce se u mě objevily velké nevolnosti a zvracení a jsem tedy nucena ji vyměnit. Lékař mi nabídl antikoncepci Jeanine. Na tuto bych chtěla přejít. Bohužel ale jsem v pátek nalepila první náplast tohoto cyklu Evra - bylo by možné například nechat si náplast teď pouze do pátku a na následující dva týdny cyklu začít brát Jeanine, a potom si udělat týdenní pauzu a pokračovat na Jeanine? Vím, že v příbalovém letáku je správná procedura taková, že bych dobrala celý cyklus Evry, ale nemyslím si, že toto vydržím. Chtěla bych změnu provést co nejdřív, vzhledem k tomu že mé nevolnosti jsou již skutečně k nevydržení a omezují mě v normálním životě. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžete v pátek ukončit užívání Evry a následně bez pauzy zahájit užívání Jeanine, pro zjednodušení však využívejte celé platíčko Jeanine, pak teprve udělejte pauzu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artritida: nemoc nejen těla
Články: Artritida: nemoc nejen těla
Artritida i deprese jsou...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: