Přechod z ha na nehormonální nt

Dobrý den, je mi 17 let a už přes dva roky beru HA Yadine. Vždycky jsem s ní byla spokojená, myslím, že mi nikdy nezpůsobila žádné problémy. Můj problém je ale v tom, že neustále zapomínám brát pilulky, a také do sebe nerada cpu hormony. Ráda bych přešla na nehormonální nitroděložní tělísko se zlatým vláknem, protože si nemusím vzpomínat na braní prášků a chrání mě kolem 5ti let, což je ideální doba. Moje gynekoložka mi řekla, že v tom nevidí problém, a všechny výtěry mám v pořádku. Problém je v tom, že své gynekoložce úplně nevěřím, zatím jsem s ní neměla problém, ale nejspíš to bylo proto, že já jsem zatím žádný problém neměla. Vím, že ostatní si na ní dost stěžují. Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že je v mém případě tělísko dobrým řešením? Mám strach, protože jsem všude četla, že zavedení ženám které ještě nerodily hrozně bolí. Také tady všude v poradně čtu, že jsou s ním jen problémy a že se často objevuje mimoděložní těhotenství. Je to pravda? A pokud byste ho doporučil, jaké tělísko se zlatým vláknem je podle vás nejvhodnější? Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Skutečností je,že tělísko se obtížněji zavádí ženám,které nerodily, je také větší pravděpodobnost vypuzení,ale v podstatě to možné je,výběr bych ponechal na vaší lékařce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: