Přecitlivělost nohou po zranění páteře

Dobrý den, Na začátku května jsem si zlomila obratel T12. Byla mi provedena fixace a laminectomie, následně partial corpectomie, anterior fusion T11-L1, thoracolumbar spine synex cage and bone graft. Již od počátku zranění jsem měla potíže s pohybem pravého kotníku, což mě zas až tolik nepřekvapuje po takovém zranění. Co mě ale trápí je přecitlivělost obou nártů a pravé holeně na jakýkoliv dotyk, ať už rukou, nebo třeba oblečenim, dekou...Jedná se o takovou svědivou, jako po štípnutí bolest, nebo spíše velmi nepříjemný pocit. Zatím nemám žádné vyšetření co se tohoto týká, ale chtěla jsem se zeptat zda jste se s tímto někdy setkal a jaká je možná léčba. Pohyb kotníků se ale zlepšuje, zatímco u citlivosti změny nepociťuji. Děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Nervové změny mohou souviset s původním poraněním, ale pokud se objevily po operaci může se tento stav někdy objevit. Normalizace je zde pomalá, potíže jsou obtěžující a nepříjemné. K vyšetření by bylo na místě vyšetření neurologem a provedení vyšetření vodivosti nervů dolní končetiny , EMG, které může stanovit místo případného poštižení. Terapie na rehabilitaci, pohybová, relaxační oléčba, někdy i fyzikální postupy, elektroléčba, vodoléčba a medikace. Lázeňská léčba. Poradí neurolog. Dostatekn vitaminu zvláště skupiny B , Pyridoxin, a E určitě. Dále v léčbě dle stavu a vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: