Přecitlivělý žalud, červená předkožka

Hezký den, mám problém s přecitlivělostí žaludu, jak můžete vidět na obrázcích kůže je naprosto zarudlá a strašně citlivá, v blízkosti varlat jsou jakoby křečové žíly/sraženiny krve (nejsou bolestivé na dotek). Při močení občas pociťuji pálení, také mám pocit že nejsem zcela "vyprázdněn", další problém je ten, že mi "ukapává" moč. V nedávné době jsem podstoupil neurogenní tetanii, poté spoustu vyšetření od ORL, neurologické vyšetření, CT mozku, psychiatrie - u všech vyšetření jsem byl vyhodnocen jako zdráv a v momentální době beru ATB kvůli prevenci proti chřipce. Ptám se tedy, může tohle být způsobeno užíváním ATB / nějakým zánětem? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiří. Pálení při močení, výtok z močové trubice, přecitlivělost žaludu být známkou zánětu močových cest. Proto je nutné vyšetřit moč včetně kultivace. Pokud jste sexuálně aktivní, tak je vhodné vyloučit i chlamýdiovou, ureaplazmatickou infekci a kapavku. Na antibiotika, které zrovna užíváte, nemusí být daná baktérie citlivá.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: