Před otěhotněním

Dobrý den. Měla bych na Vás velký dotaz. Před několika dny jsem se začala léčit na štítnou žlázu. Beru euthyrox 75 1krát denně. Loni v červnu jsem musela na potrat s následnou revizí dutiny ve 20 tt pro obrovský hydrops plodu. Měla jsem strašně moc nateklé nohy..Po gen.stránce jsme v pořádku s přítelem..(po celkovém gen.vyšetření)Letos v červnu bychom se chtěli pokusit znovu o miminko. Můj dotaz se týče naplánování...chci se zeptat, jak by bylo v mém případě nejlepší mé tělo na to připravit. Jsem v každodenním stresu, dělám mezi lidmi, mám stojatou práci( 8 hodin denně),prodávám..Má výška je 170 cm a váha 89 kg. Kvůli štítné žláze se mi nepodařilo moc zhubnout. Je možné, že už bych byla na rizikovém těhotenství? Doporučili byste mi nějaké vitaminové přípravky? Má brát i přítel? Skoro rok beru denně kys.listovou. A také jsem se chtěla zeptat, jestli mi v dalším těhotenství budou brát plodovou vodu atp. Děkuji Vám za Váš čas a předem za odpověď. Zdenka

Odpověď odborníka:

dobrý den, až budete těhotná, je možné jít na neschopenku,mít rizikovku.nijak moc se připravovat nemusíte.kys.listová je super, tu betre pořád, jezte zdravě, dostatek tekutin a pohyb na čerstvém vzduchu.na plodovou vodu Vás asi lékař pošle, ale spíše na základě genetiky z krve a dle ultrazvuku.vitamíny bych nebrala, pokud budete mít přísun v ovoci a zelenině.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x