Předávkování euthyroxem

Vážená paní doktorko, nemáte nějaké zkušenosti s předávkováním Euthyroxem? Stalo se mi to tak, že mi doktorka po nepříznivých testech v listopadu navýšila dávku ze 75 mg na 150 mg a já se už víc jak týden cítím naprosto pod psa. Jsem nesmírně unavená, což je prý u předávkování běžné, ačkoliv mi to nedává moc smysl, mám závratě, mžitky před očima, musím hodně zaostřovat předměty a i tak mám pocit, že koukám skrz věci a neodhadnu vzdálenosti. Na bušení srdce mi doktorka napsala Vasocardin 50 mg, ale už neuvedla jak dlouho ho užívat. Mám strach, kam až tenhle můj stav povede. Navzdory potížím totiž lékařka nesnížila dávkování, jen mi řekla, ať 7. den vynechávám. Jestli víte o něčem i přírodním, budu velmi vděčná za jakoukoliv radu. Je mi 27 a cítím se příliš mladá na to, abych měla takové starosti. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navýšení dávky na dvojnásobek původní dávky se mi zdá trochu "drsné"...já osobně to nedělám...dle mého názoru je lepší postupné navyšování právě kvůli toleranci vyšších dávek. A řešit nežádoucí účinek podáním jiného léku mi už vůbec připadá přitažené za vlasy. Doporučila bych vám dávku 100ug denně, ale jestli máte předepsanou 150ug, musela byste "jíst" 3/4 tablety. Zkuste to, uvidíte, co to udělá. Pokud se budete cítit lépe, klidně bych na vašem místě lékařce řekla, že jste to už nemohla vydržet a dávku jste si snížila. Možná bude trochu prskat, ale pokud vám bude lépe, myslím, že to za to stojí :-). Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: