Předávkování vitamínů

Dobrý den, dostala jsem pásový opar (poprvé) a bylo mi řečeno, že je dobrý přísun vitamínů B a C. Od lékaře jsem dostala Herpesin tbl. a v lékárně jsem si koupila B komplex a vit. C s prodlouženým uvolňováním. Začala jsem vitamíny brát a ihned v ten den jsem dostala průjem, který i nadále trvá :-( může to být z nadbytku vitamínů (i když vím, že B a C se vylučují močí)? Děkuji Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den Veroniko, průjem může být způsoben užíváním Herpesinu, může se ale objevit i při užívání vyšších dávek vitaminu C. Další možnou příčinou může být také dietní chyba. Pokud vás průjem trápí několik dní, navštivte Vašeho lékaře.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: