Předávkování železem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdyby se mi čistě náhodou podařilo předávkovat železem (beru Aktifferin, k tomu jím denně mořské vločky Dulse, melasu.....), mohu to sama na sobě nějak zaznamenat? Příští týden mám jít na odběr krve, doufám, že hodnoty se upraví a Aktifferin budu moct vysadit. Existuje nějaký jiný test kromě odběru krve, jak můžu zjistit, zda mám nedostatek železa? Pokud má nedostatek železa i můj syn, kterého kojím, doporučila byste mi Aktifferin vysadit i v případě, že u mě bude železo v pořádku nebo raději ho užívat dál? (Syn užívá také železo). Děkuji moc předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji vám užívat preparáty obsahující železo v množství, které vám předepsal váš ošetřující lékař. Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: