Předčasná menopauza

Dobrý den pane doktore, docházím do centra asistované reprodukce, protože se nám s manželem nedaří 2 roky počít dítě. A nyní mi pan doktor, na základě posledních testů zjistil velmi nízké AMH, které mám 0,35, FSH neznám zatím aktuální, ale přesně před rokem bylo 5,5. Menstrulaci mám pravidelnou a dle ultrazvuku mi každý měsíc dorůstá jeden folikul(sledováno cca 1 rok) Bohužel mi ale bylo doporučeno darcovské vajíčko. Manželovi byla zjištěna astenospermie. Myslíte si, že je možné, že spontálně neotěhotním, nebo v horší variantě, že nebudu mít vlastní dítě? Případně je možné, jestli můžu udělat něco pro to, aby se mi ta hodnota AMH zvýšila? Moc děkuju za odpověď. KM

Odpověď odborníka:

Jak jsme psali na tomto serveru- Stanovení hladiny antimülleriánského hormonu (AMH) může být nápomocné v hodnocení množství folikulů v ovariu a stanovování nástupu menopauzy u žen. AMH je velmi specifickým markerem ovariální rezervy, neboť je produkován buňkami nezralého rostoucího folikulu. Vyčerpání folikulů v ovariu odpovídá sníženým hladinám AMH v séru, které lze snadno detekovat. Dejte na radu z centra tam váš případ znají nejlépe,hodnotí se i řada jiných parametrů a nálezů a tak vám i nejlépe poradí. Příjemný den P

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: