Předčasná menstruace

Chtěla bych se zeptat jestli je možné při týdením pobytu v nemocnici kvuli zánětu ledviny , kde jsem brala infuze a antibiotika, abych dostala menstruaci (velmi slabou) o 10 dní předem ? Beru antikoncepci Katya a někdy se stává že to dostanu o pár dní dříve ale ne o 10 dni proto mě to trochu vyděsilo. děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Milá Markéto, některá antibiotika mohou nepříznivě ovlivnit účinnost hormonální antikoncepce, proto se mohlo stát, že jste dostala menstruaci dříve právě z tohoto důvodu (k tomu zánětlivý proces v těle a stres). Antikoncepci dále užívejta jak jste zvyklá, po dobrání antibiotik se doporučuje ještě 7 dní používat doplňkovou metodu antikoncepce (kondom) a dále už jste proti početí chráněná. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tetanus
Články: Tetanus
Tetanus je akutní infekční...
Chcete mít opravdu dobře vyčištěné brýle? Zkuste ultrazvuk!
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: