Předčasná puberta

Chci se zeptat, jestli je normální, že dcera, které je 5 let,je ochlupená na přirození. Asi tak 3 týdny bere vitaminy B a zinek. Může to mít z toho? děkuju

Odpověď odborníka:

Ne, úplně v pořádku to není. Pokud se jedná o ojedinělý chloupek, tak se nic neděje, pokud se jedná o ochlupení připomínající dospělou nebo dospívající dívku, tak je nutné jít k lékaři, následně na endokrinologii, mohlo by se jednat o předčasně začínající pubertu a to je nutné řešit.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: