Předčasné nasazení utrogestanu

Dobrý den, je možné ,,předčasným" nasazením utrogestanu 1-0-1, 7 dní nechtěně zkrátit luteální fázi? Např. ze 14ti dní na 12 dní? Mám jej brát od 20DC, ale zjistila jsem měřením BT a ovulačnímy testy, že mám ovulaci déle mezi 16DC a 20DC. Tento cyklus jsem měla ovulaci až ten 20DC, proto jsem posunula termín užití o 5 dní. Bylo to správné rozhodnutí?? Dočetla jsem se totiž, že kratší luteální fáze může nepříznivě ovlivnit vývoj případného těhotenství? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Luteální fázi nezkrátíte,Utrogestan ji naopak podporuje,jinak bych na vašem místě do hormonální léčby bez porady s vaším gynekologem nezasahoval,jde skutečně o přesné vybalancování hladin,a to sama neodhadnete, i ovulační testy mohou mít svoji chybu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: