Predcasne ovarialni selhani

Dobry den, je mi 26 a po vysazeni HA mam rok problemy s cyklem, vetsinou nemenstruuji, nyni mi lekar diagnostikoval predcasne ovarialni selhani - vysoka hladina Fsh a jsem objednana na specialni vysetreni. Chtela bych se zeptat, zda to znamena, ze uz nemam zadna vajicka nebo je mozna nejaka lecba? dekuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ovariální selhání rozhodně neznamená, že nemáte vajíčka, jen nedochází ke správnému fungování vašich pohlavních hormonů v těle (vajíčka se neuvolňují z vaječníku - není ovulace) a musí se vyšetřit, v které etáži (hypozýza, vaječník, jiný pomocný systém ?) toto vzniká /pohlavní hormony jsou uvolňovány ve vaječníku, ale řízeny jsou z centra a tím je hypofýza/. Budte tedy trpělivá, po vyšetřeních se stanoví příčina a léčení jistě bude možné, jen je potřeba upřesnit, co se ve složitém hormonálním systému u vás děje. Trocha info z anatomie a fyziologie vaječníků zde: http://www.ulekare.cz/clanek/vajecniky-1194?search=ovari%C3%A1ln%C3%AD&from=0. Rozhodně bych v rámci vyšetření doporučovala zaměřit se i na štítnou žlázu, která může někdy způsobovat velké problémy v hormonálním systému. Některé informace ohledně endokrinologických vyš. můžete zjistit předem na tomto odkaze: http://www.ulekare.cz/clanek/endokrinologicke-vysetreni-1069?search=hypof%C3%BDza&from=20. Přeji hezký den a držím vám pěsti.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x